pyryttää

Tulkoon silmitön talvi, jäätyköön maa!!!!! Ukko-ylijumalan emäntä pöllyyttää täkkejä. Taivas on mustana pilvistä. Tuuli viimoo korvissa ja kieputtaa tonneittain valkoista untuvaa. Ihmiset pysyvät torpissaan. Ne joiden on pakko mennä ulos nostelevat kauluksiaan ja hartioitaan korviin, ja nirpistelevät neniään.

Meilläkin käytiin keskustelu joskos mennään ulos. Enhän minä sitä ymmärtänyt. Sitä, että ulosmenoa ylipäätään kyseenalaistetaan. Tottakai me mennään ulos! Lapset kans! Lämmintä vaatetta löytyy.

Siellä sitä sitten oltiin. Mäessä. Lunta tuprutti. Tuuli ulisi ja minun sieluni lauloi onnesta. Tilaa ja raitista ilmaa riitti. Kahden tunnin jälkeen pidettiin sumppitauko. Kolme kertaa kiellon päälle ja sitten nokka kohti kotia. Meillä kaikilla oli punaiset posket, peikkotukka ja ulkoilman puhdistama iloinen ja rauhallinen mieli… en enempää voisi toivoa!

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *