kirjapostia

Välillä mietityttää tämä maailman meno. Sain juuri kirjapostia. Tarkemmin; sain tuikituntemattomalta postitse Veikko Huovisen kirjan. Ihan noin vain. Ilman, että edes maksoin postimaksua. Hän ei sitä vaan enää itse tarvinnut ja tarjosi halukkaille luettavaksi. Ja laittoi postiin.

Jäin miettimään. Miksi tutuille ja perheenjäsenille tehdään pöytä koreaksi, kumarretaan ja niiataan, passataan… Siksi, koska veri on vettä sakeampaa? Miksi näiltä veren veljiltä ei saa vastineeksi muuta kuin halveksivia katseita, moitteita, töykeyttä, laskun, syytteitä ja kutsun käräjille? Siksi, koska veri on vettä sakeampaa?

Vai onko se vain helpompaa antaa ja lahjoittaa vähästään ihan ventovieraalle? Juuri siksi, koska vastassa ei ole odotuksia, laskelmia tai vaateita?

Laitan ruisleipäsiä menemään paluupostissa. Ventovieraalle. Ja olen iloinen, koska tiedän, että paketin avaa yhtä kiitollinen ihminen kuin mitä sen on lähettänytkin.

Eläköön tuntemattomat hyväntekijät! Teitä arvostaa ainakin yksi tuntematon!

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *